In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk

Drupal | E-Commerce | Google | Marketing | SEO | Social media | Usability | Webdesign

Tips voor een goede SEO tekst

Tips voor een goede SEO tekst

Waar moet je nu precies op letten wanneer je een tekst wilt optimaliseren voor een zoekwoord. In dit artikel vind je een aantal tips die ervoor zorgen dat jouw tekst beter wordt gevonden op jouw zoekwoord.

 

1. Zet het zoekwoord in de titel.

Zorg dat het zoekwoord in de titel van de tekst staat en probeer het zoekwoord in het begin van de titel te zetten.

Tips voor een goede SEO tekst


2. Zorg dat het zoekwoord in de URL voorkomt (zonder underscores).

Zet het zoekwoord in de URL van je website. Is jouw zoekwoord bijvoorbeeld "Goedkope schoenen" zorg dan bv voor deze URL: www.jouwdomein.nl/goedkope-schoenen. In ons systeem gebeurd dit automatisch aan de hand van de titel. Dus als je zorgt dat het zoekwoord in de titel voorkomt dan komt hij ook in de URL voor.


3. Zorg dat het zoekwoord in de Kopteksten voorkomt.

Een koptekst is bijvoorbeeld de titel hierboven (Zorg dat het zoekwoord in de kopteksten voorkomt). Wanneer je hier ook jouw zoekwoord in zet komt dit de ranking ten goede. Probeer 't zoekwoord in de KOP1 / KOP2 / KOP3 tekst te zetten:

 

Tips voor een goede SEO tekst
 


3. Optimaliseer je afbeeldingen.

Zorg dat de afbeeldingen die je gebruikt in je tekst niet te groot zijn qua bestandsgrootte. Zo voorkom je lange laadtijden, zeker op mobiel. Zorg dat de bestandsnaam van je afbeelding het zoekwoord bevat, dus niet 2878722.JPG, maar goedkope-schoenen.jpg. Wanneer je de afbeelding in de tekst invoert, zorg dan ook voor een passende "Alternatieve tekst". Zo weet Google waar de afbeelding over gaat. Verwerk hier ook je zoekwoord in.

 

Optimaliseer afbeeldingen

 

4. Dik en schuingedrukte tekst.

Zorg dat je in de tekst het zoekwoord 1x vetgedrukt maakt en 1x schuingedrukt.


5. Metatags.

Zorg dat het zoekwoord in de Meta Title Tag voorkomt en in de Meta Description.
 

Metatags

 

6. Optimaliseer je interne links.

Wanneer je veel artikelen op je website hebt geschreven zorg er dan voor dat ze onderling ook naar elkaar linken en gebruik het zoekwoord dan als link. Dus stel ik heb een artikel geschreven over "Goedkope schoenen" en de URL van deze pagina is "www.jouwdomein.nl/goedkope-schoenen. Wanneer ik dan een ander artikel schrijf en ik gebruik hier het woord "Goedkope schoenen" zorg er dan voor dat dit woord naar het artikel over "Goedkope schoenen" linkt. In ons systeem kun je dit geautomatiseerd laten verlopen zodat je niet steeds linkjes hoeft te maken.


7. Gebruik outbound links.

Link in je artikel naar belangrijke websites die gerelateerd zijn aan het zoekwoord. Dus wanneer ik het over Drupal heb, dan zorg ik dat deze naar de website gelinkt wordt.

 

Drupal
 

8. Zorg ervoor dat bezoekers de pagina gemakkelijk kunnen delen.

Zorg voor share buttons, zowel bovenaan als de pagina als onderaan (of zorg dat ze vastgeplakt blijven). Dit kan je publiek aanzienlijk vergroten zonder kosten te maken.
 

Addthis


9. Zorg voor rijke content.

Rijke content wil zeggen dat je zoveel mogelijk verschillende media moet gebruiken zoals een video, een pdf, een audiobestand om je artikel nog "rijker" te maken


10. Zorg voor juiste breadcrumbs

Zorg dat je breadcrumbs gebruikt op je website. Dit zorgt voor een duidelijke structuur voor de bezoeker maar is ook weer een extra linkje met het zoekwoord (mits je dit in de titel gebruikt)
 

Breadcrumbs
 

11. Gebruik het zoekwoord niet te vaak en gebruik synomiemen.

Het beste is om het zoekwoord zo rond de 3% op de pagina te laten voorkomen. Probeer ook synoniemen te gebruiken ipv steeds hetzelfde zoekwoord. Bij het gebruik van teveel zoekwoorden geeft Google je een penalty, dus kijk uit!


12. Zorg dat bezoekers kunnen reageren.

Google houdt van content. Wanneer je bezoekers de mogelijkheid geeft om te reageren zorgen ook jouw bezoekers voor extra inhoud. De kans is groot dat ook zij het zoekwoord of synoniemen gaan gebruiken.

 

Ik hoop dat je iets aan deze tips voor een goede SEO tekst hebt gehad, ik wens je heel veel succes!