In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk

Drupal | E-Commerce | Google | Marketing | SEO | Social media | Usability | Webdesign

Succesvolle website: 30 webdesign tips (Deel 3)

Drupal webdesign

We zijn inmiddels een paar weken onderweg, vandaag het derde deel in de reeks van 30 webdesign tips voor een succesvolle Drupal website. Durf af en toe een nieuwe kleur toe te voegen, maak gebruik van icoontjes en typografie op maat. Uiteraard heeft je website social media knoppen en is die compatibel met diverse browsers (ook de oudere).


Af en toe een nieuwe kleur

Je hoeft niet steeds je complete huisstijl om te gooien, maar het is een goed idee om zo nu en dan eens wat veranderingen door te voeren. Verras je bezoekers met een nieuwe kleur in de header, een andere kleur voor je anchor-links of een verfijning van de achtergrond. Daarnaast kun je af en toe eens wat wijzigen in een menu-balk of andere belangrijke elementen. De wijzigingen mogelijk klein zijn, maar zo houd je het webdesign fris en verrassend.


Icoontjes in het menu

Aan de andere kant zorgen voor een belangrijke mate van herkenbaarheid? Icoontjes in je (hoofd)menu zijn uitstekend geschikt. Bovendien kun je de iconen gebruiken voor een handige sidebar met menu-opties, zodat je die niet volledig hoeft uit te schrijven. Gebruik bovendien icoontjes in de footer, bijvoorbeeld bij de contact- en adresgegevens die je plaatst.


Typografie op maat

Een webdesign staat of valt met de juiste typografie. Het is uiteraard van belang dat bezoekers het lettertype gemakkelijk kunnen lezen, zorg er daarnaast voor dat deze aansluit bij de rest van het ontwerp. Gebruik je grote en duidelijke vormen met grote foto’s?

Kies dan voor een groter lettertype dat zich niet onder laat sneeuwen. Pas aan de andere kant op met kleine lettertypes voor ‘fijne’ websites, de leesbaarheid moet er uiteraard niet onder gaan lijden.


Social media knoppen

Uiteraard maak je in het webdesign handig gebruik van de social media knoppen, daar kom je vandaag de dag niet meer omheen. Bepaal waar de meeste bezoekers gebruik van maken. Zitten ze op Twitter, LinkedIn of wellicht op Facebook?

Er zijn daarnaast social media buttons beschikbaar voor Instagram, Pinterest en andere sociale media. De social media buttons in je webdesign helpen je gemakkelijker buzz te creëren, bijvoorbeeld door middel van blogartikelen die bezoekers graag delen.


Comptabiliteit met diverse browsers

Zorg er voor een succesvol webdesign tenslotte voor dat dit compatibel is met diverse browsers, ook de oudere. Uit onze eigen Google Analytics blijkt dat diverse gebruikers nog surfen met Internet Explorer 6!!!, daarnaast gebruiken zij zowel Mozilla Firefox, Opera, Chrome, Safari en Camino. Met name Internet Explorer kent veel gebruikers, maar zorg ervoor dat je website tevens goed draait in de andere browsers.