In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk

Drupal | E-Commerce | Google | Marketing | SEO | Social media | Usability | Webdesign

Succesvolle website: 30 webdesign tips (Deel 2)

Succes website

Op zoek naar een succesvolle website? Na het eerste deel vorige week volgen hier opnieuw 5 webdesign tips voor een succesvolle website. Er zitten vooral een paar technische tips bij, net als ideeën voor een mooie achtergrond en het juiste gebruik van foto’s in het website ontwerp.


Gebruik HTML5 Kickstart

Heb je al eens gehoord van HTML5 Kickstart? Het is een frontend UI-bibliotheek ontwikkeld door 99Lime. Er zijn handige code-samples beschikbaar om op een relatief eenvoudige wijze voor een succesvol webdesign te zorgen. Voorbeelden zijn knoppen met verlopende kleuren en dropdown-menu’s met een mooi ontwerp. Kickstart helpt bij diverse ontwerpprojecten veel tijd te besparen.


Succesvolle website met Bootstrap

Gebruik Bootstrap voor een succesvolle website

Bootstrap gaat als frontend UI-framework nog een stapje verder, je hebt de keuze uit knoppen, formulieronderdelen, links, columns en tal van andere pagina-objecten die je eenvoudig kunt toevoegen. Bootstrap is bij designers en ontwikkelaars vooral populair om landingspagina’s binnen nieuwe toepassingen te ontwikkelen, al kun je er natuurlijk ook op andere manieren gebruik van maken. Bootstrap werd ontwikkeld door Twitter en is gewoon gratis beschikbaar.


jQuery UI

De jQuery-bibliotheek bevat tal van sliders en andere bewegende elementen. Daarnaast kun je voor een succesvol webdesign gebruik maken van de jQuery UI. Ontwikkelaars gaan er veelal gemakkelijk aan voorbij, al is het wel degelijk de moeite waard om er eens goed naar te kijken. De jQuery UI maakt het heel eenvoudig om dynamische animaties op pagina’s te maken.

Dat betekent dat het mogelijk is om bijvoorbeeld dropdown menu’s en vervagende items vorm te geven, net als slideshows en andere elementen die er binnen het webdesign vooral mooi uit moeten zien.


Grote achtergrondfoto’s

Een meer concrete tips voor een succesvol webdesign is het gebruik van zeer grote achtergrondfoto’s, die op een indrukwekkende manier overkomen op iedere bezoeker. Tal van websites maken er al gebruik van, een achtergrond foto over het gehele scherm zorgt voor een professionele uitstraling. Je kunt een achtergrondfoto plaatsen door middel van bijvoorbeeld de jQuery Backstretch plugin.

Daarnaast kun je gebruik maken van de CSS3 fullpage inmage technique wanneer je liever niet werkt met JavaScript. Je hebt wat dat betreft verschillende mogelijkheden om de grote achtergrondfoto’s te plaatsen, waarmee je werkt aan een meer succesvol webdesign.


CSS3 achtergronden

Geen foto als achtergrond plaatsen, maar wel gebruik maken van een professionele uitstraling? Dan vormen CSS3 Gradients wellicht een goed idee. Je hebt daarmee de mogelijkheid om een bijzondere kleur te gebruiken, die bijdraagt aan de professionaliteit van het webdesign.