In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk

Drupal | E-Commerce | Google | Marketing | SEO | Social media | Usability | Webdesign

Succesvolle website: 30 webdesign tips (Deel 1)

Drupal webdesign

Een mooie website ontwerpen? Aan de hand van 30 handige tips zorg je voor een stralend webdesign. Heb je een Drupal website of gebruik je een ander CMS? Deze tips helpen je op weg een mooi websiteontwerp te (laten) creëren.


Wit op de website

‘Wit op de website’, het allitereert lekker en ziet er bovendien hartstikke goed uit. Wit zorgt voor rust in het webdesign en helpt je de aandacht van bezoekers te focussen op een Call To Action-button of andere belangrijke elementen. Uiteraard kun je A/B-tests gebruiken om na te gaan hoe bezoekers reageren op meer wit en een minimalistisch design, net als met de andere tips voor een succesvoller webdesign.


User Experience tests

Daarnaast kun je UX tests uitvoeren, User Experience tests die je vertellen hoe anderen gebruik maken van je website en wat ze waarderen. Je kunt daarvoor gebruik maken van Google Analytics, net als andere technieken en software. Analoog testen? Zet eens wat gebruikers achter een computer en vraag ze wat ze vinden van je websiteontwerp.


Herhalende patronen

Herhalende patronen in een webdesign helpen een gestructureerd geheel te presenteren waar we rustig van worden. Het is bijvoorbeeld een uitstekend idee om gebruik te maken van bepaalde blokken met informatie, waar je wat schaduw aan kunt toevoegen.

Het is gebruikers van de website dan goed duidelijk welke informatie bij elkaar hoort en wanneer ze overgaan naar een nieuw onderdeel. De herhaling ziet er op het eerste gezicht wellicht wat saai uit, onderzoek naar succesvolle webdesigns toont aan dat we dat echter enorm waarderen.


Schaduw op de website

Het kwam net al even ter sprake, schaduw op de website is een uitstekend idee om verschillende onderdelen af te bakenen. Een blok met daaronder wat schaduw zorgt voor een natuurlijke presentatie van een onderdeel, dat we goed kunnen onderscheiden van de rest van de website.

Wil je gebruik maken van een patroon als achtergrond in het webdesign? Zorg bij voorkeur dan voor een rustig patroon, waar zowel de boxen goed bij afsteken als waarbij de schaduw nog goed waar te nemen valt.


Lettertype en webdesign

Het is binnen het webdesign tenslotte van belang om op de juiste wijze gebruik te maken van een goed lettertype. Het standaard lettertype voor de teksten die je plaatst dient vooral goed leesbaar te zijn, zorg voor een heldere letter met voldoende tussenruimte. Experimenteer niet teveel met unieke lettertypes.

Ze zien er misschien mooi uit, maar ze dragen niet bij aan de leesbaarheid. Het is voor een succesvol webdesign juist van belang om een eenvoudig te lezen lettertype te selecteren.

Toch wat bijzondere letters toevoegen? Kies dan een uniek lettertype voor de titel van je website. De komende weken zetten we meer handige tips voor een succesvol webdesign voor je op een rij, in totaal behandelen we er 30. Je kunt ze meteen in de praktijk brengen. Alvast meer weten?

Neem contact op voor een Drupal webdesign of handige tips voor je huidige ontwerp.