In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk

Drupal | E-Commerce | Google | Marketing | SEO | Social media | Usability | Webdesign

Jobs: “Iedereen moet leren coderen: het leert je hoe te denken”

Website Programmeren

Zou iedereen moeten leren coderen? Als het aan wijlen Steve Jobs lag wel: “I Think everybody in the country should learn how to program a computer because it teaches you how to think”.

Nu kun je een Drupal website laten maken en die zonder enige kennis van code beheren, maar het is de moeite waard om de voordelen daarvan wel degelijk te overwegen. Kennis van programmeren bereidt ons namelijk voor op de toekomst en zorgt voor diepgaande kennis van het CMS en de eigen website. is het wat dat betreft niet beter om een website te laten maken, waarbij je toch enige kennis hebt van programmeren?


Software heeft de toekomst

Software heeft ontegenzeggelijk de toekomst. Op (basis)scholen in zowel Amerika, het Verenigd Koninkrijk als hier bij ons gaan leerlingen er steeds vaker mee aan de slag. Ze leren programmeren of de codes in ieder geval te begrijpen. Analisten zijn ervan overtuigd dat we hier in de toekomst alleen maar meer gebruik van zullen maken.

Vorige generaties hebben nu veelal al moeite met het gebruik van een computer, laat staan een smartphone of een tablet. In de toekomst zullen we te maken krijgen met een generatie die niet kan coderen en dus ook niet begrijpt hoe bijvoorbeeld een website technisch in elkaar zit. Dat is geen probleem zolang alles goed gaat. Zodra er wat mis gaat kan dit echter wel lastiger worden, om nog maar niet te spreken van het gebrek aan mogelijkheden tot innovatie.


Goede kennis van de website

Daar komt bij dat coderen tot een nieuwe vaardigheid leidt, die we behoorlijk kunnen ontwikkelen. Zoals wijlen Steve Jobs terecht aangeeft helpt coderen ons op een andere manier na te denken en de wereld van computers te leren begrijpen. Door in ieder geval te ontdekken hoe een computer denkt wordt het een stuk gemakkelijker om na te gaan hoe bijvoorbeeld een Drupal website in elkaar zit.

Software heeft de toekomst en vraagt ons wat dat betreft om kennis van coderen. Het is fijn dat er een CMS zoals Drupal bestaat dat zich gemakkelijk laat beheren, maar kennis van de code is wel degelijk van toegevoegde waarde. Het is als kennis van rekenen die ervoor zorgt dat we begrijpen wat een rekenmachine eigenlijk doet. Zonder die achtergrond zou het een wonderlijk apparaat zijn, waarmee we onmogelijk buiten de bekende paden zouden kunnen gaan.


Drupal website laten maken

Een Drupal website laten maken met enige kennis van coderen? De code kunnen lezen en begrijpen is nog niet hetzelfde als die daadwerkelijk bouwen. We helpen je graag met de bouw van een mooie website die technisch goed in elkaar zit. Kun je enigszins coderen of de code begrijpen? Dan kun je in ieder geval zelf controleren dat we een goede Drupal website bouwen. Meer weten? Neem contact op, we horen graag van je.