In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk

Drupal | E-Commerce | Google | Marketing | SEO | Social media | Usability | Webdesign

Een mobiel vriendelijke website maken

Drupal mobile friendly

SEMrush ontwikkelt SEO-software en vroeg haar gebruikers wat zij zien als de grootste SEO-uitdagingen op dit moment. Hieruit kwamen een aantal punten naar voren, waaronder een responsive webdesign, de snelheid van de website en de juiste gebruikerservaring.


Responsive webdesign laten maken

De grootste uitdaging bestaat wat betreft de gebruikers uit het responsive maken van het webdesign of het creëeren van een mobiele website. Dat is volledig in lijn met de trend die we eind vorig jaar al eens schetste, waaruit blijkt dat het in 2017 van groot belang is om in ieder geval de mobiele gebruikers goed van dienst te kunnen zijn.

Google heeft al eerder aangegeven veel meer in te willen gaan zetten op de mobiele gebruiker, waardoor het niet vreemd is dat de gebruikers dit als grootste uitdaging zien. Aan de andere kant hadden we wel mogen verwachten dat al een groter deel van de websites inmiddels responsive zou zijn, gezien de grote mate van aandacht daarvoor de laatste tijd.


Snelheid van de website

Als tweede uitdaging op het gebied van SEO en vindbaarheid noemen zij de snelheid van de website. Het is uit berichtgeving van onder andere Google en invloedrijke blogs op dit gebied gebleken dat de websites met een lange laadtijd minder goed worden beoordeeld en daardoor een lagere ranking kunnen oplopen. De snelheid waarmee een website laadt draagt sterk bij aan de algehele gebruikservaring en dient daarom goed in orde te zijn. Dit hangt deels samen met een responsive design of een mobiele website, aangezien die ervoor zorgen dat de pagina op een mobiel apparaat sneller laadt.


De juiste gebruikerservaring

Die gebruikerservaring staat op een mooie derde plaats en heeft in z’n algemeenheid dus de aandacht van de gebruikers. Het bijzondere van dit punt is dat hier niet heel concreet veel aan te verbeteren valt dat direct de vindbaarheid zal verbeteren. Het is wat dat betreft een meer algemene visie en werkwijze, waarbij de gebruikers er vanuit gaan dat Google daar uiteindelijk meer waardering voor zal hebben. Of een website ‘op het scherm past’ en daardoor milieuvriendelijk is en of een website snel genoeg laat valt te meten, dat is met een ‘goede gebruikerservaring’ natuurlijk anders.


Drupal site laten maken

Wil je direct profiteren van een responsive webdesign en een website laten maken die snel laadt? Dan is het een goed idee om een Drupal website te laten maken. We zorgen er met dit CMS voor dat je klaar bent voor de SEO trends van 2017. Je loopt voorop op het gebied van mobielvriendelijkheid, snelheid van de website en hebt tal van mogelijkheden op het gebied van de gebruikservaring. Op die manier handel je precies in lijn met wat de meeste gebruikers als de grootste SEO-uitdagingen van dit moment zien.