In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk

Drupal | E-Commerce | Google | Marketing | SEO | Social media | Usability | Webdesign

4x webdesign in 2017: van video-homepages tot lettertypen

Webdesign Trends

Het nieuwe jaar is van start, dus tijd voor een paar belangrijke trends op het gebied van webdesign. Wil je een succesvolle Drupal website maken en daarbij zorgen voor een ontwerp dat onderscheidt? Uit de volgende 4 design trends voor websites kun je uitstekend inspiratie halen.


Een video-homepage

Verguist door sommigen, maar tegelijkertijd uiterst effectief wanneer je het op de juiste wijze toepast: een video-homepage. Myst gebruikt een video op de homepage om meteen de aandacht te trekken en op een overweldigende manier binnen te komen. Een subtiele hint onderaan het scherm geeft bovendien aan dat gebruikers eenvoudig door kunnen scrollen voor meer informatie.

Tip: een video-homepage hoeft niet automatisch te starten. Sterker nog, het is vaak beter om de bezoeker zelf op ‘play’ te laten drukken. Dit levert meer commitment bij de gebruiker op en voorkomt dat iemand de pagina alvast opent en dan moet zoeken waar het storende geluid vandaan komt.


Opvallende navigatiebalk

Ook 21 West End New York City durft het anders aan te pakken, door de navigatiebalk op een heel andere manier neer te zetten dan we gewend zijn. Normaal gesproken staat de balk standaard bovenaan de webpagina. 21 West End NYC kiest ervoor om de balk aan de linkerzijde van het scherm af te beelden.

Op die manier is er in de lengte meer ruimte voor de foto’s, waarmee in dit geval de hoogte van de verschillende verdiepingen in het gebouw veel beter tot uiting komt. Het leert je dat je de plaatsing van de navigatiebalk zou moeten laten afhangen van het concept dat je op de website wilt presenteren.


Een eigen lettertype

Sunday Breakfast gaat nog een stap verder in de eigenzinnigheid door een compleet eigen lettertype te gebruiken. De website heeft het eigen lettertype gebruikt voor de headings op de pagina, waardoor er als vanzelf een bijzondere uitstraling ontstaat. Let op: zorg er wel voor dat het eigen lettertype goed leesbaar blijft.

Een moeilijk leesbaar lettertype kan de conversie op een webpagina behoorlijk in de weg zitten, om dit minder prettig ‘aanvoelt’ voor gebruikers die meer moeite moeten doen om de tekst te kunnen lezen.


Een uiterst eenvoudige homepage

Tenslotte hoeft een Drupal website of andere webpagina lang niet altijd complex en ingewikkeld te zijn. The Kite Residences laat goed zien hoe een uiterst eenvoudige homepage toch voldoende kan blijven.

Opnieuw is er veel ruimte voor de foto’s, terwijl ook de andere belangrijke elementen goed aan bod komen. Soms kan ‘less’ inderdaad ‘more’ zijn, omdat er meer aandacht is voor datgene waar het uiteindelijk om gaat.

Een Drupal website laten maken? Neem contact met ons op, we schetsen je graag de mogelijkheden.