In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk

Drupal | E-Commerce | Google | Marketing | SEO | Social media | Usability | Webdesign

4 essentiële voorwaarden voor een mobielvriendelijk webdesign

Mobielvriendelijke Drupal Website

Google waardeert mobielvriendelijke websites beter dan websites die dat niet zijn. Zoveel is duidelijk, maar hoe pak je dat concreet aan? We zetten 4 tips voor je op een rij om er daadwerkelijk voor te zorgen dat gebruikers op mobiele apparaten een prettige online ervaring hebben.


Geen gebruik van Flash

Ten eerste, zweer het gebruik van Flash definitief af. Apple deed het bij monde van wijlen Steve Jobs al veel eerder, maar inmiddels begrijpt ook de rest van de wereld dat we daar online geen behoefte aan hebben. En zeker niet op een mobiele website, Flash maakt de pagina onnodig traag en zet daar geen belangrijke andere voordelen tegenover.

Voorkom dat je online gebruik maakt van Flash, zowel op mobielvriendelijke websites als op de pagina’s voor de desktop. Gebruik in plaats daarvan een zo ‘slank’ mogelijke HTML-code, zodat de website soepel laadt.


Zonder zoomen toch goed te lezen

Terug naar de optimalisatie van een mobielvriendelijke pagina, zorg ervoor dat de tekst zonder te zoomen toch goed te lezen is. Gebruikers die een mobiele telefoon of tablet gebruiken zouden de pagina meteen moeten kunnen lezen, zonder steeds te moeten inzoomen op stukjes tekst die ze willen bekijken.

Tip: dat betekent in de meeste gevallen dat je content onder elkaar zal moeten presenteren, terwijl die normaal gesproken wellicht naast elkaar staat. Op die manier voorkom je bovendien meteen de volgende uitdaging voor het design van een mobielvriendelijke website.


Horizontaal alles op de pagina

Binnen een mobielvriendelijk design is het van groot belang dat de bezoeker niet horizontaal hoeft te scrollen. Scrollen doen we van boven naar beneden of van beneden naar boven, niet van links naar rechts en andersom. Zorg er dus voor dat de informatie op de pagina netjes onder elkaar verschijnt, in een gemakkelijk leesbare lettergrootte. Je zorgt er daarmee voor dat goed duidelijk is hoe gebruikers de website kunnen gebruiken.


Links voldoende ver uit elkaar

Tenslotte dienen hyperlinks op de pagina (intern en extern) voldoende ver uit elkaar te staan. Op de desktop hebben we de muis tot onze beschikking, om heel nauwkeurig aan te geven waar we willen klikken. Op een tablet of mobiele telefoon doen we dat met onze vingers, die over het algemeen wat dikker zijn. Door de links voldoende ver uit elkaar te zetten voorkom je dat een gebruiker per ongeluk de verkeerde link aanklikt, waardoor je veel frustratie op de website kunt voorkomen.


Drupal website laten maken

Een mobielvriendelijke website maken en daarvoor op zoek naar het ideale CMS? Je kunt een Drupal website laten maken, waarmee we er automatisch voor zorgen dat je daarmee ook een mobiele versie ontwikkelt, dankzij het responsive design.

De website past zich aan het scherm dat de bezoeker gebruikt aan, waardoor je de informatie op de juiste wijze kunt overbrengen. Bovendien voldoe je netjes aan de actuele Google-richtlijnen. Meer weten? Neem contact op, we vertellen je er graag meer over.