In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk

Drupal | E-Commerce | Google | Marketing | SEO | Social media | Usability | Webdesign

Tips om je Facebookpagina te promoten

Tips om je Facebookpagina te promoten

In dit artikel vind je tips om je Facebookpagina te promoten.


Publiceer interessante inhoud

Je kunt niet van gebruikers verwachten dat ze jouw Facebookpagina gaan volgen wanneer je geen actuele inhoud op je Facebookpagina hebt. 'T begint natuurlijk allemaal met inhoud die interessant is voor je doelgroep, maar probeer deze inhoud ook regelmatig aan te vullen, bijvoorbeeld 2x per week. Zorg dat de inhoud past bij jouw doelgroep.

Probeer een leuke foto te plaatsen bij het bericht of een leuke video, hierdoor zal 't bericht sneller gelezen en gedeeld worden. Lees ons artikel "Nuttige tips voor een goede Facebook update" om je berichten interessanter te maken.


Geef commentaar op andere Facebook pagina's

Neem de tijd om pagina's te zoeken (liefst met al vele fans) die verwant zijn aan jouw niche. Geef interessant commentaar, maar doe dit niet vanuit je persoonlijk profiel maar vanuit je Facebookpagina (tip: Deze kun je op je profielpagina veranderen door op 't pijltje te klikken rechtsboven:
 

Facebook status


De kans is groot dat andere gebruikers jouw commentaar interessant vinden en jouw pagina gaan bezoeken en liken.


Boost je berichten

Wanneer je een interessant bericht hebt geplaatst kun je gebruik maken van het advertentiemodel van Facebook. Klik op "Bericht Promoten" om je publiek aanzienlijk te vergroten. Hier zijn wel kosten aan verbonden, het budget kun je zelf per dag instellen.


Facebook pagina


Voeg een Likeknop toe aan je website

Voeg een likeknop / likebox toe aan de website. Je kunt zelf een link maken met platte tekst "Volg ons op Facebook" maar het is natuurlijk veel mooier wanneer je de widget van Facebook gebruikt. Via de Facebook Widget Pagina kun je zelf gemakkelijk likeboxen maken. Je hoeft de code slechts te plakken op je website en je hebt een mooie Facebookwidget. (Zie hier aan de rechterkant onze widget).


Geef reacties op blogs

Zoek naar blogs die verwant zijn aan jouw niche. Plaats interessante berichten voor je doelgroep of geef interessant commentaar. Bij bijna elke blog mag je een link plaatsen in je handtekening. Link naar jouw Facebookpagina om meer volgers en fans te krijgen.