In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk

Drupal | E-Commerce | Google | Marketing | SEO | Social media | Usability | Webdesign

Meer bereik via de sociale media: 4 top tips voor Facebook

Social Media

Het bereik van je website is afhankelijk van verschillende marketingactiviteiten. Goede SEO en uitstekende linkbuilding verbeteren het organisch bereik, maar vooral in niches met weinig zoekvolume is dat waarschijnlijk niet voldoende. De sociale media bieden dan een interessant alternatief. Facebook heeft een breed publiek en biedt daarmee kansen, mits je er goed mee omgaat.

We zetten 4 top tips voor het gebruik van Facebook voor je op een rij.


  1. Maak gebruik van live video
  2. Combineer meerdere posts tot een verhaal
  3. Stel uit en maak nieuwsgierig
  4. Betaal en bepaal

Maak gebruik van live video

Ten eerste, gebruik live video op Facebook. Op iedere mogelijke manier die je bereik oplevert. Facebook doet er alles aan om live video’s bij het grote publiek aan te laten spreken. Dat betekent maximale promotie op het sociale platform, waardoor je daar handig op kunt meeliften. Facebook heeft er zelf belang bij dat je live video goed gedeeld en bekeken wordt, waardoor je daar handig je voordeel mee kunt doen.


Combineer meerdere posts tot een verhaal

Een veelgebruikte truc door grote ondernemingen: ze verdelen hun content over meerdere posts en vertellen op die manier een verhaal. In de eerste post schets je de huidige situatie, vervolgens een dag later of een paar dagen later de belangrijkste uitdaging waar je mee te maken hebt. Daarna is het tijd voor de mogelijke oplossingen die je ziet, waarvan je er 2 of 3 kunt schetsen. In de laatste post presenteer je het plan of de beste oplossing, bijvoorbeeld het product of de dienst die je te bieden hebt. De opbouw biedt de ruimte aan meer content en zorgt er tevens voor dat je volgers aan je kunt binden.


Stel uit en maak nieuwsgierig

In relatie tot de vorige tip is het verstandig om wel alvast te ‘teasen’ welke oplossing je zal aanbieden, maar die nog even in de pocket te houden. Maak je volgers nieuwsgierig door wel aan te geven dat er iets groots aan zit te komen, maar dat nog niet weg te geven. Tip: geef aan op welk specifieke moment je de oplossing bekend zal maken. Het verhoogt de spanning en nieuwsgierigheid, waardoor je meer volgers zal verzamelen.


Betaal en bepaal

Tenslotte, naar maar waar, op Facebook loont het de moeite om te betalen voor de promoties. Het netwerk heeft er geen belang bij dat je gratis bereik creëert, waardoor die mogelijkheden zeer beperkt zijn. In tegenstelling tot bij live video zijn jouw belangen en die van het netwerk hier tegengesteld.


Drupal website op sociale media

Aan de slag om het bereik van je website te vergroten en daarvoor een nieuwe website gebruiken of werken vanuit een fris design? Kies voor een Drupal website, waarmee de connectie naar de verschillende sociale media heel eenvoudig is. Meer weten? Neem contact met ons op, we horen graag van je.