In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk

Drupal | E-Commerce | Google | Marketing | SEO | Social media | Usability | Webdesign

4 tips voor converterende Instagram Ads

Instagram

Instagram Ads converteren gemiddeld genomen behoorlijk goed. Het kanaal is daarmee interessant voor veel websites. Om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden zetten we een aantal tips op een rij. Pas ze toe om bekende valkuilen te voorkomen en in plaats daarvan gebruik te maken van keuzes waarvan we weten ze ze goed werken.


Een vierkant formaat (1080 x 1080px)

De eerste tip: gebruik een vierkant formaat. Het is inmiddels mogelijk om ook andere formaten op Instagram te gebruiken. Uit de praktijk blijkt echter dat de vierkante foto’s de hoogste conversie opleveren. Dit is wat de gebruikers gewend zijn en waar de app oorspronkelijk volledig op was ingericht.

En het formaat? Bij voorkeur 1080 x 1080px. Dat is een HD-resolutie die snel laadt en razendscherp overkomt op het scherm.


Test met de stijl

Instagram Ads bieden de mogelijkheid om verschillende stijlen te testen. Gebruik voor iedere campagne een andere stijl, om zelf na te gaan wat het beste werkt. Je komt er op die manier eenvoudig achter of een bepaalde stijl beter of minder goed werkt dan een andere. Het lijkt op A/B-testen, maar dan met verschillende campagnes.

Let op: pas er voor op dat je geen andere variabelen wijzigt dan alleen de stijl.


Gebruik maximaal 20% tekst

Net als op Facebook zijn het de advertenties met een grote afbeelding die het over het algemeen het best doen. Dat lijkt er vooral mee te maken te hebben dat de gebruikers grotendeels visueel zijn ingesteld. Gebruik daarom maximaal 20% tekst en vervolgens minimaal 80% afbeelding.


CTA naar een mobiele pagina

De CTA is belangrijk, aangezien je daarmee kunt aansturen op een aanvraag of een aankoop. Zorg ervoor dat de CTA naar een mobiele pagina leidt. Het lijkt een open deur, maar uit de praktijk blijkt dat nog niet alle bedrijven en adverteerders hebben begrepen dat praktisch iedereen Instagram op een smartphone bekijkt.


Drupal website laten maken

Een Drupal website maken en die vervolgens onder de aandacht brengen door middel van Instagram? Het is een geschikt platform, waar je relatief eenvoudig veel aandacht kunt krijgen. Tenminste, als je dat op de juiste manier aanpakt en het daadwerkelijk de buzz oplevert waar je naar op zoek was.

Enthousiast over een Drupal website en de promotie daarvan op Instagram? Of meer weten over de kosten van een nieuwe website? Neem contact met ons op. We horen graag van je.