In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk

Drupal | E-Commerce | Google | Marketing | SEO | Social media | Usability | Webdesign

Waardevolle content, belangrijker dan ooit

Content is King

Google gaat waardevolle content nog meer waarderen.Dit is geen nieuws voor de meeste, maar de manier waarop Google dit gaat controleren wordt steeds slimmer.


Hoe lang is de bezoeker op de website

De tijd dat een bezoeker op je website is wordt zeer belangrijk. Zo kan Google zien dat de info die je aanbiedt ook daadwerkelijk interessant is voor de bezoeker. Dus schrijf je inhoud vooral in eerste instantie voor de bezoeker ipv voor Google!


Maak leesbare teksten

De tijd van het keyword stuffing is voorbij. Google ziet op een slimme manier hoe natuurlijk en leesbaar jouw teksten zijn opgesteld. Schrijf dus gewoon vanuit je hart en voor de bezoeker.


Maak langere artikelen

Artikelen met veel woorden worden steeds hoger gewaardeerd dan korte teksten. Google ziet wanneer je diep op een onderwerp ingaat en waardeert dit.


Gebruiksvriendelijkheid

Wanneer gebruikers te maken hebben met een slecht gestructureerde website (slechte navigatie / slechte structuur etc) zullen zij sneller de website verlaten. Probeer alle pagina's en teksten netjes te tonen, check jouw website dus ook op verschillende apparaten zoals smartphones en tablets. Zorg dat je genoeg ruimte gebruikt tussen de regels en dat je na 4 regels een enter plaatst. Dit verbeterd de gebruikersvriendelijkheid waardoor gebruikers langer op jouw website zullen blijven.


Maak je niet druk om zoekwoorden

Als je op een natuurlijke manier een tekst gaat schrijven, zal deze automatisch zoekwoorden en synoniemen bevatten. Je hoeft je niet meer zo druk te maken om de zoekwoorden in de tekst. Natuurlijk is het wel aan te raden om rekening te houden met verschillende zaken zoals metatags e.d. (hoe schrijf je een goede seo tekst).


Backlinks worden steeds minder belangrijk

Backlinks met zoekwoorden worden steeds minder belangrijk, dit omdat Google de strijd wilt aangaan met spammers en andere louche linkbuilding manieren. Google gaat er vanuit dat wanneer je belangrijke informatie hebt mensen dit vanzelf gaan lezen en delen.


Social Media

Goede artikelen worden dus vanzelf gedeeld. Dit zorgt weer voor meer bezoekers en bezoekers die lang op je website blijven. Ook deze bezoekers gaan jouw artikelen misschien delen en zo creëer je voor jezelf een hoge positie binnen Google.


Conclusie

Schrijf unieke en waardevolle inhoud voor jouw bezoeker. Inhoud die goed leesbaar is en die gedeeld kan worden op Social Media. Hou niet meer teveel rekening met zoekwoorden in de tekst, maar schrijf gewoon goede inhoud. Je zult zien dat je vanzelf wordt beloond!