In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk

Drupal | E-Commerce | Google | Marketing | SEO | Social media | Usability | Webdesign

Succesvolle Drupal website maken: snelle laadtijd is essentieel

Snelheid website

Een succesvolle Drupal website maken en benieuwd wat daarvoor nodig is? Onderzoek van Marketo toont aan dat bijvoorbeeld een snel ladende website van essentieel belang is. Google meet de laadtijd van websites en geeft de snelste ladende voorrang op de meer tragere exemplaren.

Bovendien draagt de snelheid waarmee een website laadt sterk bij aan de ervaring van de bezoeker, waardoor het vervolgens eenvoudig wordt om een lead of een sale te verzamelen.


Snelheid van de website als belangrijke trend

De snelheid van een website was niet eerder zo belangrijk. In 2016 zette Google hier groots op in, bijvoorbeeld met het Accelerated Mobile Pages Project (AMP). Er kwam een specifieke tool beschikbaar om de snelheid en mobiele optimalisatie van de website te testen.

Bovendien geeft Google website beheerders online meer tips om de snelheid te optimaliseren en daarmee te voldoen aan de huidige richtlijnen die er gelden. De kans is groot dat de snelheid waarmee een website laadt in 2017 bovendien alleen maar belangrijker zal worden.

Door de snelheid van de website regelmatig te testen en na te gaan of deze voldoende mobielvriendelijk is wordt duidelijk of de pagina voldoet aan de richtlijnen die daarvoor zijn opgesteld. Dat is met name voor de zoekmachine optimalisatie van belang en draagt bij aan een betere ervaring voor bezoekers. Een Drupal website vormt op dit gebied een uitstekende keuze.

Het CMS is op een ‘slanke’ wijze opgebouwd, waardoor er zo min mogelijk sprake is van onnodige code. In plaats daarvan zit het CMS op een slimme manier in elkaar, om met een minimale hoeveelheid code toch de maximale functionaliteiten te kunnen bieden. Drupal zorgt er daarmee al jaren voor dat de websites op basis van dit platform in lijn zijn met de richtlijnen zoals Google die voor websites hanteert.


Snelle Drupal website maken

Een snelle Drupal website maken en benieuwd wat daarbij komt kijken? We zijn gek op Drupal als CMS, waardoor we er alles over kunnen vertellen. Benieuwd hoe we de vindbaarheid optimaliseren en hoe we zorgen voor een responsive design om ook de mobiele gebruiker optimaal te kunnen bedienen?

Er is een uniek ontwerp mogelijk en er zijn tal van plugins beschikbaar om specifieke functionaliteiten voor bezoekers toe te voegen. Op die manier vormt een Drupal website voor veel websites van bedrijven en particulieren de beste keuze. Meer weten over hoe we een Drupal website maken en wat daarbij komt kijken? Neem contact met ons op, dan lichten we het je graag toe. Uiteraard staat onze eigen website in Drupal en kunnen we je andere voorbeelden laten zien van klanten die daar met veel plezier mee werken.