In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk

Drupal | E-Commerce | Google | Marketing | SEO | Social media | Usability | Webdesign

Belangrijke online trends om rekening mee te houden voor je SEO

Seo

Maak je gebruik van het Drupal CMS om je website optimaal vindbaar te maken en werk je samen met een SEO tekstschrijver om je teksten te laten schrijven? Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de huidige trends op het gebied van SEO. Wij zetten drie belangrijke online SEO trends in 2016 voor je op een rij:

  • We zoeken steeds meer mobiel
  • We spreken om te zoeken
  • We wensen kwalitatief goede SEO teksten

Het gebruik van mobiele apparaten

Wil je een nieuwe website laten maken of is de site toe aan een fris ontwerp? Het is van belang dat de website zowel op desktop computers, laptops, tablets als smartphones goed naar voren komt. Google plaatst websites met een mobiele variant of een responsive design sinds Mobilgeddon in 2015 hoger dan websites die niet geschikt zijn voor mobiele apparaten.

Volgens de zoekmachine maken we gemiddeld 15 uur per week gebruik van onze smartphone om te surfen en leidt 73% van de mobiele zoekacties tot een follow-up actie. Zorg er dus voor dat je rekening houdt met het gebruik van de mobiele telefoon en de tablet wanneer je werkt aan de SEO voor je website.


Zoeken door middel van spraak

Nu we meer gebruik maken van mobiele apparaten zoeken we ook steeds meer door te spreken. We vragen onze smartphone naar een restaurant in de buurt of een specialist in responsive webdesigns. Het betekent dat je SEO steeds meer gericht dient te zijn op spreektaal. Dat heeft een meer converserende vorm, waardoor de volgorde van zoekwoorden verandert of we bijvoorbeeld meer long-tail zoekwoordcombinaties gebruiken.

Daarnaast kun je de SEO teksten schrijven als concrete antwoorden, die je zou kunnen geven wanneer iemand je telefonisch een vraagt stelt. Dat is immers de manier waarop we daar door middel van spraak naar zullen zoeken.


Kwalitatief goede SEO content

Richt je op deze belangrijke SEO trends om je website-ontwerp en het type content dat je publiceert daar netjes op af te stemmen. Zorg er bovendien voor dat je kwalitatief goede SEO teksten schrijft of laat schrijven. 85% van de marketeers maakt al gebruik van content om de lead generation doelen te halen en 83% van de marketeers behaalt dankzij content zelfs de sales doelen.

Dit lukt hen door middel van goede content, die ze bovendien SEO optimaliseren. Zorg er in lijn met de Google-richtlijnen van dit moment voor dat je de content in eerste instantie voor je bezoeker schrijft. Zorg voor een interessante, waardevol en relevant verhaal, om dat vervolgens te voorzien van de belangrijkste zoekwoorden en zoekwoordcombinaties. Op die manier zorg je krachtig voor een goede SEO optimalisatie, die volledig in lijn is met de trends van dit moment.