In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk

Drupal | E-Commerce | Google | Marketing | SEO | Social media | Usability | Webdesign

3 veelgemaakte SEO-fouten door blogs: voorkom de valkuilen

Drupal SEO

Een eigen website met blog is het ideale medium om online autoriteit op te bouwen. Dat lukt met artikelen die bereik creëren. Dat bereik is bovendien deels afhankelijk van de inzet op het gebied van SEO (Search Engine Optimization). Goede zoekmachine optimalisatie helpt een breder publiek te bereiken, dankzij een goede vindbaarheid op belangrijke zoektermen.

Voorkom belangrijke SEO valkuilen, die veel blogeigenaren maken. We zetten een paar tips voor je op een rij, om bijvoorbeeld je Drupal website en blog tot een succes te maken. Deze keer niet over de ideale extensie voor je domeinnaam, maar over de inzet van SEO.


Inconsistente interne links

Interne links zijn een belangrijk ondergeschoven kindje op het gebied van SEO. Ze bieden de mogelijkheid om Google aan te geven hoe de lijnen lopen binnen je website. Wat zijn de belangrijke pagina’s en wat is de ‘cornerstone content’? Hier kun je met de interne links in sturen, zodat Google de belangrijkste pagina’s extra waarde geeft en dat tot uiting komt in de zoekresultaten. Gebruik interne links om onderling te linken tussen diensten, categorieën en producten. En om te linken tussen de verschillende blogs, net als naar de belangrijke dienstenpagina’s. De interne links dragen op die manier bij aan de optimalisatie voor goede vindbaarheid.


Matige kwaliteit artikelen

Een andere veelgemaakte fout is matige kwaliteit van de artikelen. Sommige blogs bestaan uit niet veel meer dan herhalende content met af en toe een belangrijk zoekwoord. Het is andersom juist verstandig om niet te duidelijk te optimaliseren voor de zoektermen. Zorg er in plaats daarvan voor dat de kwaliteit van de artikelen op orde is. Dat is een belangrijke motivatie voor veel mensen om de content te lezen (en te delen). Op die manier verbetert haast automatisch de vindbaarheid van de website.


Afbeeldingen en video’s zonder optimalisatie

Tenslotte een meer technische tip, die je gemakkelijk kunt toepassen. Afbeeldingen en video’s bieden mogelijkheden voor SEO optimalisatie. Je kunt gebruik maken van Alt-tags en een Description. Daarmee kun je aangeven waar een afbeelding of een video over gaat. Het helpt Google om betere resultaten te bieden aan mensen die gebruik maken van de zoekmachine. Terwijl het jou helpt om je website en blog door middel van de afbeeldingen en video’s snel beter vindbaar te maken.


Drupal blog laten maken

Daar zelf mee aan de slag? Wij kunnen een Drupal blog en website voor je maken. Je hebt dan de beschikking over een eigen website, die je kunt gebruiken om je diensten, producten en ideeën aan te bieden. Werk je op tot een online autoriteit en houd rekening met de handige tips voor SEO, zodat de website een belangrijk verkoopkanaal kan worden. Meer weten over de mogelijkheden of specifiek over Drupal? Neem contact met ons op, dan vertellen we je er graag meer over.