In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk

Drupal | E-Commerce | Google | Marketing | SEO | Social media | Usability | Webdesign

3 SEO specialisten aan het woord: optimale tactieken voor 2017

Een Drupal site maken en die vervolgens uitstekend optimaliseren voor de zoekmachines? Het vakgebied van zoekmachine optimalisatie (SEO) is doorlopend in ontwikkeling. SEMRush sprak onlangs met drie specialisten op het gebied van SEO en vroeg hen naar de tactieken die wat hen betreft optimaal geschikt zijn voor 2017.


Sulan Patel, mede-oprichter van WebProfits

Ze spraken allereerst met Sulan Patel. Hij is oprichter van WebProfits en weet hoe er online geld te verdienen valt. Hij stelt dat het van groot belang is om geweldige content te creëeren, omdat het daarmee mogelijk is waardevolle backlinks te verzamelen. Hij ziet de standaarden voor ‘geweldige content’ echter ieder jaar hoger worden, waardoor het van belang is om daadwerkelijk onderscheidend te zijn.

Zelf heeft hij bijvoorbeeld veel tijd en moeite gestoken in het design van zijn artikelen. Dat ziet er sprankelend uit, waardoor de content gemakkelijker overtuigt. Indien je een Drupal site laat maken zijn er tal van thema’s beschikbaar om het ontwerp reponsive te maken en een modern uiterlijk te geven. Bovendien is het mogelijk het ontwerp volledig op maat te laten maken.


Danny Donchey, oprichter van fortunelords.com

Danny Donchey is de oprichter van fortunelords.com en ontdekte dat ‘influencer marketing’ in 2016 ontzettend hard gegroeid is. Google heeft veel van het grijze gebied rondom SEO opgeschoond, waardoor diverse merken op zoek zijn gegaan naar andere vormen van zoekmachine optimalisatie. De inzet van influencers maakt het gemakkelijker om waardevolle backlinks te verzamelen en er daarmee voor te zorgen dat de website beter gevonden wordt.

De beide specialisten geven wat dat betreft aan dat het vooral van belang is om waardevolle links te verzamelen. Dat kan met geweldige content of door influencers in te zetten, die daardoor (fors) betaald dienen te worden.


Sean Si, oprichter van SEO Hacker

Tenslotte komt ook Sean Si aan het woord, hij is de oprichter van SEO Hacker. Hij geeft aan dat het in technische zin van belang is om een specialist in te schakelen die Google kan aangeven welke pagina’s van de website er wel en niet geïndexeerd dienen te worden. Sommige uitgebreide pagina’s hebben niet of nauwelijks SEO-waarde, maar nemen wel veel van het geboden ‘crawl-budget’ in. Door die pagina’s uit te zonderen zal Google zich meer richten op de pagina’s waar het wel om gaat, zodat de vindbaarheid daarvan toe zal nemen.

Direct goed van start met SEO? Laat een Drupal website bouwen. Het CMS is ingericht op een goede vindbaarheid, waardoor het systeem out-of-the-box meteen een goede keuze vormt. Bovendien is het een zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk systeem, waardoor het ook zonder technische kennis mogelijk is om ermee aan de slag te gaan. Door vervolgens de tips van de SEO specialisten toe te passen zal het mogelijk blijken om de vindbaarheid van de Drupal website nog verder te verbeteren.