In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk

Drupal | E-Commerce | Google | Marketing | SEO | Social media | Usability | Webdesign

Van nieuwsgierige leads naar betalende klanten: 3 praktische tips

Leads op de website zijn goed nieuws. Immers, ze klikken vanuit de (betaalde) zoekresultaten, een andere blog of elders door naar jouw website. En eenmaal bij jou op de website is het belangrijk om er daadwerkelijk (betalende) klanten van te maken. Hoe je dat aanpakt? Hier volgen 3 praktische tips, die je kunt inzetten voor meer succes.


Luisteren naar leads

Zorg ervoor dat je luistert naar je leads. De klant is koning, dus die bepaalt hoe bijvoorbeeld jouw website eruit zou moeten zien. Of hoe lang de artikelen zouden moeten zijn. Je kunt daar alleen achterkomen door je klanten er naar te vragen. En door je leads daar al naar te vragen, op het moment dat ze nog geen klant zijn. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld gebruik maken van Survey Monkey, net als andere plugins voor jouw Drupal website.

We helpen je er graag voor te zorgen dat je leads om hun mening kunt vragen. Voor waardevolle inzichten in het gebruik van jouw website, om die daar waar nodig verder te optimaliseren.


Schrijf zo concreet mogelijk

Gebruik de content in blogs en op landingspagina’s om heel concreet aan te geven wat je voor een lead kunt betekenen. Leg uit hoe een lead klant kan worden en wat dat hem of haar zal opleveren. Des te concreter je hierin bent, des te kleiner ook de stap is van een lead naar een betalende klant. Bezoekers houden niet van onzekerheden en aannames, dus haal die zoveel mogelijk weg.

Tip: door concreet te schrijven optimaliseer je automatisch voor meer long-tail zoektermen. En neem je dat ook mee voor je afbeeldingen, dan zorg je voor een betere zoekmachine optimalisatie (SEO).

Geef alvast wat weg

Leads moet je verleiden. Zoals je ze verleidt om jouw pagina te bezoeken moet je ze ook weer verleiden om betalende klant te worden. Je kunt daarvoor het Hook & Addict-model gebruiken. Geef alvast een deel van de clue weg of zorg voor een eerste bruikbare tip. Eenmaal Gehooked zal de klant Addicted raken, waardoor je ook de rest kunt verkopen. Een handige manier om van een lead een betalende klant te maken.


Drupal website met veel content

En wil je die drie tips toepassen op een website, maar heb je die nog niet? Wij zijn jouw specialisten voor een Drupal website. We bouwen de website en kunnen die voor je beheren. Zodat je daar zelf geen omkijken naar hebt, maar het wel een nieuw verkoopkanaal voor je kan worden. Meer weten over een Drupal website en hoe we daarin wat voor je kunnen betekenen? Neem contact op, dan vertellen we je er graag meer over.