In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk

Drupal | E-Commerce | Google | Marketing | SEO | Social media | Usability | Webdesign

Het haakje, bereik en kwaliteit: daarmee kom je in de krant

Website krant

De krant (online en offline) is nog altijd een medium waarin lezers (ondanks fake-nieuws) veel vertrouwen hebben en dat behoorlijk kan bijdragen aan je bekendheid en populariteit. Persberichten vormen een bekende methode om in de krant te komen, maar ook met blogs lukt dat steeds beter. Goede informatieve blogs worden opgepikt door journalisten, waardoor je de kans hebt om je project uit te leggen of een nieuw product onder de aandacht te brengen.


Met je bedrijf in de krant

Uit onderzoek van een team van online specialisten blijkt dat je in de krant komt met 3 belangrijke onderdelen:

  • Het haakje
  • Het bereik
  • De kwaliteit

Je zorgt er daarmee voor dat je jouw website, bedrijf of product onder de aandacht kunt brengen en je daarvoor ‘gratis’ publiciteit kunt genereren. Hoe je dat aanpakt? Wij zetten de 3 belangrijke onderdelen voor je op een rij.


Het haakje

Zorg ten eerste voor een haakje, de reden waarom iemand je artikel of content zou laten zien. Speel je in op het nieuws of presenteer je een belangrijke ontwikkeling? Zorg ervoor dat je inspeelt op het einde van een populaire serie, gebruik sportevenementen of bouw je campagne op rondom een belangrijke feestdag. Des te duidelijker het haakje, des te groter de kans dat een journalist je inbreng op zal pakken en je kans hebt dat je daarmee publiciteit genereert.


Het bereik

Je hebt bereik nodig om onder de aandacht te komen, iets dat je creëert door je artikel of content voor een zo breed mogelijke doelgroep interessant te maken. Richt je niet op die paar klanten die er mogelijk wat aan hebben, maar schrijf voor heel het land. Een journalist heeft een heel ander bereik dat jij met je eigen blog, dus houd daar alvast rekening mee op het moment dat je content publiceert waarmee je kans zou willen maken bij een journalist.


De kwaliteit

Zorg tenslotte voor de hoogst mogelijke kwaliteit van het stuk of de content, door er net wat meer tijd in te steken dan je van plan was. Laat er nog iemand anders een keer goed naar kijken of leg het zelf weg en pak het er later nog eens bij. Overtuig jezelf ervan dat zelfs goed nog niet goed genoeg is en daag jezelf uit het nog beter te maken. Met de hoogst mogelijke kwaliteit in het stuk bestaat er voor de journalist geen reden meer om er geen aandacht aan te besteden.


Drupal website laten maken

Je blogs op een professionele manier presenteren vanuit een CMS dat je eenvoudig zelf kunt beheren? Je kunt een Drupal website laten maken, wij zorgen er vanuit daar voor dat je haakjes, het juiste bereik en de hoge kwaliteit van de stukken bij elkaar kunt brengen. Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op, dan vertellen we je er graag meer over.