In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk

Drupal | E-Commerce | Google | Marketing | SEO | Social media | Usability | Webdesign

Geef je website een gezicht: 4 succesvolle methoden voor een menselijker karakter

Menselijk karakter

Mensen doen zaken met mensen. Niet met websites of webshops, want die zijn vaak uitermate onpersoonlijk. Zaken doen is een kwestie van gunnen en aankopen doen we onbewust op basis van sympathie. En hoe je die sympathie online opwekt? Bijvoorbeeld door de website of webshop een gezicht te geven. We zetten 4 methoden op een rij om de website een gezicht te geven. Er ontstaat op die manier veel meer sympathie, waardoor bezoekers gemakkelijker converteren en een aankoop of een aanvraag doen.


Het gezicht achter de website

Het gezicht achter een website is belangrijk en bestaat uit verschillende facetten. Het kan in de letterlijke zin gaan om een gezicht, net als het bouwen van een imago of een bepaald karakter. Op basis daarvan ‘snappen’ bezoekers beter met wie ze te maken hebben. Dat maakt het gemakkelijker zaken doen, waardoor de drempel tot een aankoop of aanvraag een stuk lager komt te liggen.


Maak het 4x menselijker

We zetten 4 tips op een rij om de website een gezicht te geven en die menselijker te maken:


  1. Creëer een merkpersonaliteit. En houd daar vervolgens aan vast, door het in alles door te voeren. Gebruik je merk als een persoon, met z’n eigen karaktertrekken.
  2. Gebruik humor en deel inspiratie. Laat zien waar je als merk aan denkt, waar je de inspiratie vandaan haalt en ga daar op een luchtige manier mee om.
  3. Gebruik face-to-face communicatie om met klanten te spreken. Video-assistentie is vele malen persoonlijker dan een mailtje en zelfs een chat. Gebruik bijvoorbeeld Periscope voor video’s of Tagove om daadwerkelijk te chatten.
  4. Gebruik zoveel mogelijk videocontent. Laat zien hoe je te werk gaat of hoe je producten verpakt zodra je die verzendt. Treed op in interviews en probeer de media te bereiken met beeld.

Deze vier methoden helpen je om de website of webshop een stuk menselijker te maken. Dit zorgt ervoor dat bezoekers beter weten met wie ze te maken hebben. Combineer dat met een gebruiksvriendelijk design. Op die manier kunnen bezoekers zich veel beter identificeren met je website en kunnen ze daar ondertussen op een eenvoudige wijze gebruik van maken.


Drupal website laten maken

Aan de slag met een persoonlijk gezicht van je website? Laat bijvoorbeeld een Drupal website maken. Op die manier kun je meteen aan de slag met de verschillende handige tips, om je bezoekers duidelijk aan te geven met wie ze te maken hebben. Meer weten over de mogelijkheden van een Drupal website of een andere specifieke vraag? Neem contact met ons op, we horen graag van je.