In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk

Drupal | E-Commerce | Google | Marketing | SEO | Social media | Usability | Webdesign

Gastblogs laten schrijven? 3x Do en 3x Don’t op een rij

Gastblogs

Een Drupal website laten maken of een andere website gestart en er via een blog voor zorgen dat je kunt werken aan je online autoriteit? Je kunt dit door middel van gastblogs naar een hoger niveau tillen. Op die manier ben je niet de enige die zijn of haar visie deelt via de blogartikelen, maar kunnen je ook anderen uitnodigen om het licht op de belangrijke materie te laten schijnen.

Gastblogs maken het daarnaast (op termijn) gemakkelijker om social mentions te vragen van hen die voor je hebben geschreven. Bovendien bouw je een netwerk op dat het gemakkelijker zal maken om backlinks te verzamelen, mits je andersom ook naar hen durft te linken natuurlijk.

De vraag om een gastblog levert echter niet automatisch een ‘ja’ op, anderen hebben zo hun eigen activiteiten en staan daarom niet automatisch te springen om voor je bij te dragen. Dit toch voor elkaar krijgen? Hier volgen 3 belangrijke Do’s en daarnaast 3 belangrijke Don’ts.


3x Do voor meer gastblogs

Meer kans maken om anderen een gastblog voor je te laten schrijven? Stuur de e-mail waarin je dit vraagt dan direct en enkel naar de specialist die je op het oog hebt. Dat klinkt als een open deur, maar het zal je verbazen hoe vaak we aanvragen krijgen vanuit een BCC, verstuurd aan talloze specialisten die mogelijk interesse zouden kunnen hebben.

Ten tweede is het van groot belang om de website of het blog van de ontvanger met naam en toenaam te noemen in je aanvraag. Probeer bovendien één of meerdere artikelen aan te halen, waarmee je aangeeft daadwerkelijk interesse te hebben en de specialist al langere tijd online te volgen.

Probeer de aanvraag ten derde persoonlijk te maken. Weet je de naam van de ontvanger? Gebruik die, net als eventuele informatie over voorkeuren of de schrijfstijl. Des te persoonlijker je de ander aanspreekt, des te groter de kans dat de ander een gastblog voor je wil schrijven op je Drupal website.


3x Don’t voor meer gastblogs

Hier staan aan de andere kant ook 3 belangrijke don’ts tegenover:

  • Gebruik geen template voor je aanvragen
    Het is heel eenvoudig om slechts enkele variabelen in te hoeven vullen, maar hier prikken anderen gemakkelijk doorheen.
  • Vermijd termen als ‘je website’ of ‘je blog’.
    Dat is onpersoonlijk. Verwijder alle content die mogelijk onpersoonlijk kan overkomen en vervang dit door persoonlijke alternatieven.
  • Open een aanvraag nooit met ‘beste heer/ mevrouw’ of ‘hallo’.
    Zolang je de naam van de ontvanger niet weet is jullie relatie onvoldoende sterk om een gastblog te vragen.

Drupal website maken

Je online autoriteit opbouwen via een eigen website of blog? We kunnen een Drupal website makenen er daarmee voor zorgen dat je goed van start kunt. Met de bovenstaande tips kun je de kans op gastblogs vergroten, zodat je er na verloop van tijd voor kunt zorgen dat je vanuit jouw platform meerdere lichten op de materie kunt laten schijnen.