In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk

Drupal | E-Commerce | Google | Marketing | SEO | Social media | Usability | Webdesign

Effectief webdesign: Een website laten maken met een helder doel voor ogen

Doel website

Een effectief webdesign laten maken? Een goede website heeft een duidelijk doel voor ogen. Ontbreekt het je aan die visie en laat je een website maken? De kans is groot dat dit leidt tot matige Google Analytics-resultaten, die de basis vormen voor een beperkt online succes.

Je merkt dat aan bijvoorbeeld een hoge bounce rate, beperkte tijd op de website door bezoekers of een beperkt aantal pagina’s dat zij per bezoek bekijken. Het zijn net als lage conversies voorbeelden van resultaten die je kunt verwachten wanneer het doel voor ogen ontbreekt binnen een webdesign.


Doel, communicatie en lettertype

Om een effectief webdesign te ontwerpen zijn er een aantal zaken van belang. Het gaat bijvoorbeeld om een helder doel voor ogen, duidelijke communicatie op de wijze die bezoekers gebruiken en een lettertype dat goed leesbaar is. Zoals je merkt werkt het doel van een website door in alle lagen van communicatie en ontwerp.

In abstracte zin dien je met de website een duidelijk doel voor ogen te hebben, terwijl je heel concreet dient te voorkomen dat het lettertype er mooi uitziet, maar helaas moeilijk leesbaar is. Een website laten maken is op zich heel eenvoudig, maar vormt een complex proces op basis van de vele factoren die van invloed zijn op het succes.


Drupal website laten maken

Wil je een Drupal website laten maken? De beantwoording van de essentiële vragen om bijvoorbeeld het doel helder voor ogen te krijgen dragen effectief bij aan het succes. Ze voorkomen dat er een lappendeken ontstaat waarin moeilijk een lijn te ontdekken valt. In plaats daarvan is het al tijdens de ontwerpfase mogelijk om bij iedere keuze het uiteindelijke doel voor ogen te houden.

Draagt een bepaalde design-keuze of een technische functionaliteit bij aan het doel dat je wilt bereiken? Des te duidelijker je het doel van een website op voorhand kunt vaststellen, des te gemakkelijker het wordt om de juiste keuzes te maken en de basis te leggen voor online succes.


10 tips voor een effectief webdesign

Uiteraard zijn er meer tips beschikbaar voor een effectief webdesign. Dat begint met een helder doel voor ogen en duidelijke communicatie door middel van bijvoorbeeld opsommingen.

Verder gaat dit over zaken zoals het lettertype, de kleuren en de afbeeldingen die je online gebruikt. Van belang binnen een effectief webdesign zijn verder:

  • De navigatie
  • De lay-out van pagina’s
  • Een F-design
  • Een snelle laadtijd
  • Een responsive design

Het zijn belangrijke tips die er samen voor zorgen dat je aan de hand van 10 tips kunt zorgen voor een effectief webdesign.

Wij helpen je graag de juiste vragen te stellen en op basis daarvan een Drupal website te maken. Meer weten of in gesprek over de vragen en antwoorden? Neem contact op, we horen graag van je.