In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk

Drupal | E-Commerce | Google | Marketing | SEO | Social media | Usability | Webdesign

E-mail handtekening tips

E-mail handtekening tips

Een e-mail handtekening wordt gebruikt om de ontvanger aan te geven van wie de e-mail afkomstig is. Waar moet je precies op letten bij het maken van zo'n e-mail handtekening? In dit artikel geef ik een paar e-mail handtekening tips.


Maak je handtekening niet te lang

Zorg dat je handtekening uit maximaal 5 regels bestaat. Per regel kun je het beste maximaal 70 karakters gebruiken.


Gebruik social media in je handtekening

Als je aktief bent op Twitter of Facebook of andere social media platforms is het handig om deze links in je handtekening te plaatsen. Zo vergroot je je naamsbekendheid op deze platforms en zullen gebruikers sneller jouw pagina's bekijken of delen.


Gebruik liever geen afbeeldingen

Je kunt beter geen afbeeldingen gebruiken aangezien de meeste e-mailclients deze blokkeren. Wanneer je toch besluit een afbeelding te gebruiken in je handtekening, zorg er dan voor dat je handtekening nog steeds goed uitziet wanneer deze afbeeldingen niet wordt geladen. Zorg dat de afbeelding ergens op je server staat en vanuit een absolute link vanuit de e-mail wordt weergegeven.


Laat zien waar je handtekening begint

Je kunt je handtekening beginnen met een "-" op de eerste regel. Zo laat je duidelijk zien waar je bericht eindigt.


Geef volledige contactinformatie

De volgende gegevens zijn meer dan voldoende:
 

  • Naam (voor en achternaam)
  • Functie
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Website (zorg dat deze aanklikbaar is!)
  • Adres (wanneer van toepassing)
     

Kijk uit met een HTML opmaak

Wanneer je een e-mail in HTML opmaakt, zorg er dan voor dat je deze goed test op verschillende e-mail clients. Vooral de oudere versies kunnen vaak een vertekende weergave hebben. Het beste kun je met tabellen werken aangezien deze overal worden ondersteund.


Zorg voor eenheid

Wanneer je bedrijf meerdere medewerkers heeft, zorg dan dat deze allemaal dezelfde opmaak hanteren. Zorg dat 1 iemand dit op alle computers installeert.


Gebruik van promotiemateriaal

Wanneer je bedrijf een nieuw product heeft of bijvoorbeeld een prijs heeft gewonnen kun je dit onder de contactinformatie zetten met een CTA button naar de productpagina of informatiepagina.


Stuur mail vanuit je persoonlijk account

Veel ZZP'ers sturen mail vanuit info@bedrijfsnaam.nl terwijl je beter voornaam@bedrijfsnaam.nl kunt gebruiken. Dit komt persoonlijk over en wanneer de ontvanger jouw emailadres heeft opgeslagen in zijn adresbestand en jou een e-mail wilt sturen krijgt hij bij het intypen van de eerste letters niet zoveel suggesties van andere mailadressen aangezien veel bedrijven beginnen met info@.


Check je e-mail handtekening op je mobiele telefoon

Soms kan je handtekening er vreemd uitzien op een mobiele telefoons omdat het scherm minder breed is en hierdoor informatie onder elkaar komt te staan terwijl het op een computer naast elkaar staat.


E-mail handtekening tips

Ik hoop dat je iets aan deze e-mail handtekening tips hebt gehad. Mocht je willen weten hoe mijn persoonlijke handtekening uitziet:


E-mail handtekening