In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk

Drupal | E-Commerce | Google | Marketing | SEO | Social media | Usability | Webdesign

De Content Quality Checklist: 5 eigenschappen van goede content

Content kwaliteit

Goede content gebruiken voor je website? Nadat je een Drupal website hebt laten maken helpen deze 5 eigenschappen van goede content je uitstekend op weg. De content is:


  • Bruikbaar en relevant
  • Duidelijk en to-the-point
  • Voorzien van de juiste tone-of-voice
  • Gebruiksvriendelijk en vindbaar
  • Invloedrijk en interactief

Bruikbaar en relevant

Aan onbruikbare content heeft niemand wat, niet offline en niet online. Zorg er daarom voor dat je relevant bent. Wil je uitleggen hoe je een Drupal website kunt maken? Heb het dan over de verschillende eigenschappen van het CMS en de voordelen dankzij de duidelijke structuur, het eenvoudige beheer en de goede vindbaarheid.

Laat duidelijk zien waarmee jouw onderwerp zich onderscheidt van andere onderwerpen en wat de lezer hier concreet aan heeft.


Duidelijk en to-the-point

Ten tweede is het van belang om in content duidelijk en to-the-point te zijn. Als we een Drupal website maken geven we duidelijk aan wat je kunt verwachten en wat je bijvoorbeeld zelf dient aan te leveren. Schrijf geen wollige verhalen op webpagina’s om een bepaald aantal woorden te halen en laat de tekst door andere lezen om na te gaan of deze voldoende to-the-point is.

Controleer of zij dezelfde belangrijkste boodschap uit de tekst halen als die je erin hebt willen stoppen.


De juiste tone-of-voice

Tijdens het bouwen en maken van je Drupal website vragen we je al in een vroeg stadium naar wat je wilt uitstraling met de website. Dit raakt aan de tone-of-voice, zoals je die daarna ook in de teksten kunt gaan gebruiken. Creëer bij voorkeur een style-sheet voor alle content die je maakt.

Spreek je de bezoeker aan met ‘je’ of ‘u’ en ben je vooral commercieel of informatief? Een duidelijke tone-of-voice maakt de content een stuk sterker.


Gebruiksvriendelijk en vindbaar

Uiteraard zorg je voor de belangrijkste zoekwoorden in de tekst (vindbaarheid, SEO), zonder dat dit aan de andere kant ten koste gaat van de gebruiksvriendelijkheid. Een tekst moet vooral prettig lezen, daarnaast kun je af en toe wat zoektermen gebruiken.

We zijn zelf bijvoorbeeld specialisten in Drupal, maar dat betekent niet dat we die combinatie iedere alinea meerdere keren dienen op te nemen.


Invloed en interactie

Denk tenslotte na over invloed en interactie. Vraag bezoekers naar hun persoonlijke ervaringen en meningen of zorg voor een infographic die zij kunnen delen. Het is content die behoorlijk invloedrijk kan zijn, waardoor je de online zichtbaarheid sterk kunt vergroten.

Het zijn 5 eigenschappen van goede content, waarmee je er op de Drupal website voor zorgt dat je aan een groot publiek kunt bouwen. Het resultaat? Een sterk online kanaal dat leads oplevert en er daarnaast voor zorgt dat er in meer brede zin over je gesproken wordt.