In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk

Drupal | E-Commerce | Google | Marketing | SEO | Social media | Usability | Webdesign

3x uitdagingen voor kleine ondernemers: en zo ga je daarmee om

Website voor ondernemers

Kleine ondernemers hebben meer vrijheid om te doen waar ze goed in zijn (of zin in hebben), bepalen zelf waar ze aan werken en kunnen hun passie volgen. Ze kunnen sneller en flexibeler leren dan grote organisaties en lijken daardoor aanzienlijk in het voordeel.

Tenminste, dat lijkt op het eerste gezicht zo. Want het blijkt dat kleine ondernemers ook wel degelijk tegen uitdagingen aanlopen. Bijvoorbeeld als ze online van start willen. Ze laten een website maken (of niet niet). En dan? Een inkijkje in waar starters zoal tegenaan lopen.


Belang van wat je doet

Het valt niet altijd mee om duidelijk te maken wat het belang is van wat je doet. Veel startende en kleine ondernemers hebben moeite om hun toegevoegde waarde te onderstrepen. Dat maakt het lastig om nieuwe klanten te vinden. Vooral dienstverleners dienen ervoor te zorgen dat voor henzelf kristalhelder is welke waarde ze toevoegen en hoe dat klanten helpt.

Vervolgens is het de kunst om dat online uit te dragen via een eigen website, daar een eerlijke vergoeding aan te koppelen en dat over te brengen op (nieuwe) klanten. Een oplossing? Zorg ervoor dat je bewijst wat je belooft en ga bij jezelf na wat het jou heeft opgeleverd door volgens jouw methode te werk te gaan. Probeer die voordelen over te brengen op (potentiële) klanten.


Tijdsmanagement blijkt lastig

Zodra je eenmaal klanten hebt doemt er een andere uitdaging op: tijdsmanagement. Klanten stellen vragen, je moet aan het werk en je hebt bijvoorbeeld een website om op te bouwen of bij te houden. Veel kleine ondernemers hebben het idee dat ze meerdere ballen hoog moeten houden, terwijl ze daar veel te weinig tijd voor hebben. Tijdsmanagement is voor velen een belangrijke uitdaging.

De oplossing? Je kunt de website in ieder geval laten beheren, bijvoorbeeld als je die in Drupal hebt laten maken. Dat scheelt in ieder geval één van de ballen, waardoor jij je als ondernemer kunt richten op de anderen.


Een specifieke niche vinden

En wellicht de grootste uitdaging voor kleine ondernemers? Het vinden van een geschikte niche. Zodra ze van start gaan krijgen ze te maken met diverse aanvragen, waardoor velen zich te breed aanbieden. Juist door in een niche te stappen is het mogelijk om daar succesvol in te worden. Een kleine ondernemer is klein, dus ook de niche mag klein zijn. Op die manier is het voor klanten goed duidelijk wat zij van je kunnen verwachten.


Drupal website laten maken

En dat goed uitdragen? Laat een Drupal website maken en gebruik bijvoorbeeld een blog om te vertellen hoe jij werkt en wat je uniek maakt. Vragen over het opzetten van een Drupal website als kleine ondernemer? Neem contact op, dan vertellen we je er graag meer over.