Outlook instellingen

Onderstaand vind je de emailinstellingen voor Outlook, deze instellingen gelden ook voor andere emailclients zoals bv Windows Live Mail. In onderstaand voorbeeld wordt het email adres "biancaschweitzer@dreamwebs.nl" gebruikt. Dit dien je te veranderen in jouw eigen email adres. Je dient ook jouw eigen email wachtwoord in te vullen.

In het voorbeeld wordt als server "mail.dreamwebs.nl" gebruikt, dit moet je veranderen in jouw eigen domeinnaam, dus "mail.uwdomeinnaam.nl".

Ga naar extra -> accountinstellingen.

Klik op Nieuw, je gaat nu een nieuw email adres instellen.

Kies Microsoft exchange, POP3, iMAP of HTTP (deze keuze is al standaard ingesteld)

Klik op Volgende"

Kies nu "Serverinstellingen of extra servertype handmatig configureren." en klik op "Volgende

Kies "Internet-email" (standaard ingesteld).

Je kunt kiezen tussen IMAP of POP. Het verschil is dat met IMAP de berichten op de server blijven staan, deze keuze kun je het beste gebruiken als je met meerdere computers de mail wilt bekijken. Met POP download je de berichten van de server en worden de berichten op de server verwijderd. Dit kun je het beste gebruiken wanneer je maar één computer gebruikt om de email te lezen.

Vul nu de gegevens in zoals op foto:

Outlook
Klik op "Meer instellingen" en klik dan op "Server voor uitgaande email", vul de gegevens in zoals op de foto:

Outlook
Klik dan op "Geavanceerd" en stel het zo in zoals op de foto, kies voor inkomende email poort 143 wanneer je IMAP gebruikt, en kies voor inkomende email poort 110 wanneer je POP gebruikt. Uitgaande poort is altijd 587.

Onderstaand voorbeeld is dus op basis van IMAP (poort 143):

Outlook
Klik nu onderaan in het scherm op `OK´ om terug te keren, nu kun je op `accountinstellingen testen` drukken en als het goed is is jouw account nu goed ingesteld.

Succes!!