iPad / iPhone e-mail instellingen

Onderstaand vind je de emailinstellingen voor Apple iPad / iPhone. In onderstaand voorbeeld wordt het email adres "gijs@dreamwebs.nl" gebruikt. Dit dien je te veranderen in jouw eigen email adres. Je dient ook jouw eigen email wachtwoord in te vullen.

In het voorbeeld wordt als server "mail.dreamwebs.nl" gebruikt, dit moet je veranderen in jouw eigen domeinnaam, dus "mail.uwdomeinnaam.nl".

Ga naar Instellingen -> E-mail en klik op "Anders"

Klik op "Voeg mailaccount toe"

Voer de e-mail gegevens in:

Voer de server gegevens in (verander "dreamwebs" in het voorbeeld door je eigen website adres.

Als de server een SSL-certificaat gebruikt dat is ondertekend door bijvoorbeeld een zelfondertekend certificaat wordt een bericht getoond en krijg je de melding dat de serveridentiteit niet kan worden gecontroleerd. Dit is geen probleem, Klik op doorgaan.

De e-mail is nu geïnstalleerd.

Keer dan weer terug naar de instellingen en ga naar het account. Klik op SERVER UITGAANDE POST op de SMTP server. Zorg dat deze zo uitziet:

Zorg dat SSL uitstaat, dat de serverpoort op 587 staat en de identiteitscontrole op Wachtwoord staat!

Bekijk hier een online instructie voor het installeren (IOS10):