Apple mail instellingen

Onderstaand vind je de emailinstellingen voor Apple mail. In onderstaand voorbeeld wordt het email adres "gijscreemers@dreamwebs.nl" gebruikt. Dit dien je te veranderen in jouw eigen email adres. Je dient ook jouw eigen email wachtwoord in te vullen.

In het voorbeeld wordt als server "mail.dreamwebs.nl" gebruikt, dit moet je veranderen in jouw eigen domeinnaam, dus "mail.uwdomeinnaam.nl".

Ga naar extra -> Voorkeuren.

Klik op Accounts

Klik op het "+" teken links onder in het scherm

Er opent zich een venster, vul hier jouw email adres en wachtwoord in:

Applemail
Klik op "Ga door"

U kunt kiezen tussen IMAP of POP. Het verschil is dat met IMAP de berichten op de server blijven staan, deze keuze kun je het beste gebruiken als je met meerdere computers de mail wilt bekijken. Met POP download je de berichten van de server en worden de berichten op de server verwijderd. Dit kun je het beste gebruiken wanneer je maar één computer gebruikt om de email te lezen.

Kies nu IMAP en vul jouw als server inkomende mail: "mail.uwdomeinnaam.nl" in, gevolgd door jouw email adres en wachtwoord:

Applemail
Als server voor uitgaande post vul je in "mail.uwdomeinnaam.nl" vink "Gebruik identiteitscontrole" aan. Vul weer jouw emailadres en wachtwoord in:

Applemail
Uw email is nu ingesteld:

Applemail
Zo zouden de tabbladen er ongeveer moeten uitzien:

Applemail
Applemail
Applemail
Mochten er nog problemen zijn, hier even een overzicht van de poorten:

IMAP inkomend:
mail.uwdomeinnaam.nl
Poort: 143 / SSL NEE

IMAP uitgaand:
mail.uwdomeinnaam.nl
Poort: 587 / SSL NEE

POP inkomend:
mail.uwdomeinnaam.nl
Poort: 110 / SSL NEE

POP uitgaand:
mail.uwdomeinnaam.nl
Poort: 587 / SSL NEE

Succes!!