In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk

Drupal | E-Commerce | Google | Marketing | SEO | Social media | Usability | Webdesign

Succes met je website: koop een Global Top Level Domain

Domeinnaam

Een goede website maakt gebruik van content met pakkende titels en heeft bovendien een aansprekende, herkenbare en bij voorkeur zoekmachine-geoptimaliseerde domeinnaam. De combinatie van die elementen wordt binnen de .nl- en .com-extensies steeds lastiger. Gelukkig zijn er recent veel Global Top Leven Domains beschikbaar gekomen, de zogeheten gTLD’s.


Wereldwijde domeinextensies beschikbaar

Dit zijn domeinextensies die anders dan .nl en .be niet gekoppeld zijn aan een land en zelfs niet zoals .eu aan een regio. In plaats daarvan gaat het om meer beschrijvende extensies voor websites, die beschikbaar zijn voor klanten over heel de wereld. Op die manier hebben bedrijven bijvoorbeeld domeinen zoals http://cheap.flights en http://hotel.london kunnen vastleggen. Het zijn zeer beschrijvende domeinnamen en extensies, die vooral vanwege de vindbaarheid daarvan ontzettend aan te bevelen zijn.


Nog mogelijkheden te over

Gezien het grote aantal gTLD’s dat er is vrijgegeven en het aantal combinaties dat daarmee te maken valt zijn er nog een hoop van over. Op het moment van schrijven is het bijvoorbeeld nog goed mogelijk om een domeinnaam met extensie zoals http://direct.marketing of http://london.tours te registreren. Door goed te zoeken naar andere mogelijkheden is het waarschijnlijk nog goed mogelijk om een gTLD te registreren, in combinatie met een handige domeinnaam. De combinatie kan zorgen voor een korte URL met daarin belangrijke zoektermen, die bovendien gemakkelijk te onderhouden zijn. Het resultaat is een (zeer) waardevolle website, dankzij de goede vindbaarheid en het gemak waarmee bezoekers ook de URL gewoon rechtstreeks in de zoekmachine kunnen invoeren.


Drupal website laten maken

Zodra je eenmaal een goede domeinnaam met een van deze extensies hebt is het uiteraard verstandig om daarop een succesvolle website te lanceren. Het is dan een goed idee om een Drupal website te laten maken. We zorgen er daarmee voor dat je de beschikking krijgt over een eigen CMS, waarmee je eenvoudig het beheer over de website kunt voeren. Je kunt wijzigingen doorvoeren of nieuwe content toevoegen, zodat je de domeinnaam die je hebt weten vast te leggen op een geslaagde manier kunt gebruiken.

Welk CMS je ook kiest, met een website op basis van een aansprekend gTLD kun je relatief gemakkelijk werken aan de vindbaarheid. Je kunt online eenvoudig nagaan welke domeinen en extensies er beschikbaar zijn, aan de hand waarvan je ervoor kunt zorgen dat je een nieuwe Drupal website met een interessante URL kunt lanceren. Meer weten over Drupal en wat wij voor je kunnen betekenen met dit CMS? Neem contact met ons op, dan vertellen we je er graag meer over.