In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk

Drupal | E-Commerce | Google | Marketing | SEO | Social media | Usability | Webdesign

Het ideale domein: bekijk de recent verwijderde domeinnamen

De ideale domeinnaam kan van grote waarde zijn voor je website. Het is het domein dat bijvoorbeeld een belangrijke zoekterm bevat of waarmee je bouwt aan je merk. Helaas zijn veel domeinnamen al bezet, vooral wanneer je zoekt binnen de .nl-extensie. Een Drupal website maken of met een ander CMS aan de slag en zoek je daar een geschikte domeinnaam voor? Check dan de verwijderde domeinnamen of probeer bulk search: in de beide gevallen kom je snel tot de beschikbare URL’s voor je website.


Lijst met verwijderde domeinnamen

Een lijst met verwijderde domeinnamen vind je online bij ExpiredDomains, je kunt daar specifiek zoeken naar de verwijderde .nl-domeinen. Je krijgt dan een lijst te zien van de domeinnamen die vandaag zijn verwijderd. Sterker nog, op een gemiddelde dag worden er tientallen domeinen per minuut verwijderd, waardoor je door een zeer lange lijst kunt bladeren.

In de meeste gevallen zal je niet meteen de ideale domeinnaam tegenkomen, aangezien de onderwerpen zeer breed zijn. Je kunt de verwijderde domeinen sorteren op basis van het aantal verzamelde backlinks en bijvoorbeeld de populariteit van het domein, net als de leeftijd daarvan. Op die manier kun je eenvoudig op zoek naar geschikte pareltjes, die je vervolgens meteen kunt registreren.


Bulk search naar domeinnamen

Als alternatief kun je vanuit bulk zoeken naar een groot aantal beschikbare domeinnamen, zodat je ze niet één voor één af hoeft te gaan. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld gebruik maken van GoDaddy. Je kunt zoeken naar de .nl-domeinnamen, net als de extensies op basis van .com of .be. Je hebt er de mogelijkheid om tot maximaal 500 domeinnamen per keer te controleren, zodat je er heel snel achter kunt komen wat er beschikbaar is.

In de beide gevallen kun je online inspiratie opdoen voor beschikbare domeinnamen en slaag je er relatief gemakkelijk in om na te gaan wat er beschikbaar is. Dat betekent vervolgens dat je de ideale domeinnaam voor je website kunt registreren, om die vervolgens aan te (laten) maken en daarmee aan de slag te gaan.


Domeinnaam registreren en Drupal website maken

Heb je een domeinnaam geregistreerd? Dan is het van belang om daarop een goede website te (laten) bouwen. Wil je een Drupal website laten maken? Daar kunnen we je goed mee van dienst zijn. We kunnen je adviseren met betrekking tot de ideale domeinnaam en je aangeven hoe Drupal ervoor zorgt dat je uitstekend vindbaar zal zijn. Meer weten over Drupal en de ideale domeinnaam? Neem contact op, dan vertellen we je er graag meer over.