In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk

Drupal | E-Commerce | Google | Marketing | SEO | Social media | Usability | Webdesign

Bezet domein kopen: 3 tips om dit slimmer aan te pakken

Bezet domein kopen

Een domein kopen: een belangrijke basis om online van start te kunnen gaan. Bijvoorbeeld met een Drupal website, maar ook met ieder ander CMS. Je kunt online eenvoudig nagaan welke domeinen er nog beschikbaar zijn, of ontdekken dat jouw ideale domein helaas bezet is. En wat je dan doet? Wij geven je een paar tips om hier slimmer mee om te gaan.


Domein bezet: de mogelijkheden

Zodra een domein bezet is heb je een paar mogelijkheden om daar online toch mee van start te gaan. Je kunt een weg om het bezette domein heen zoeken, op twee verschillende manieren. En tenslotte kun je proberen te onderhandelen over het bezette domein. Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rij.


  • Geografische toevoeging
Stel dat je www.domein.nl wilt kopen. De kans is groot dat het domein bezet zal zijn, waardoor dit niet zomaar mogelijk is. Indien je er www.domein-nederland.nl wordt de kans al een stuk groter dat je hiermee aan de slag kunt. En maak je het nog specifieker voor ‘noord-holland’ of zelfs ‘amsterdam’? Dan is de kans groot dat het domein niet meer bezet is. De geografische toevoeging (mits relevant) kan het gemakkelijker maken om een ander bezet domein toch te kopen, omdat je een URL kiest die nog niet bezet is.

  • Alternatieve TLD
Er bestaat een tweede weg om de bezette domeinnaam heen, bijvoorbe eld als je liever geen geografische toevoeging doet. In plaats van www.domein.nl kun je namelijk proberen om www.domein.net of www.domein.eu te registreren. Je kiest dan voor een ander Top Level Domain (TLD). Met name de .nl-domeinnamen zijn snel uitverkocht, waardoor alternatieven interessant kunnen zijn.
Let op: pas op met een aantal gevaarlijke TLD’s, die vaak gepaard gaan met spam en andere problemen.

  • Domein overnemen van de eigenaar
En kun je op de beide manieren geen goed alternatief vinden? Dan kun je onderhandelen met de huidige eigenaar over de domeinnaam. Kijk goed naar de SEO-waarde (zoekvolume + concurrentie) en de huidige bezoekers van een eventueel actief domein. Bepaal de waarde of stel het bedrag vast dat je ervoor kunt uitgeven. Probeer er op die manier uit te komen met de huidige eigenaar, zodat je het domein kunt overnemen.


Drupal website op het domein

En het domein eenmaal in je bezit? Dan kun je dit gebruiken om een Drupal website te laten maken. Daar zijn wij je graag mee van dienst, uiteraard op basis van je specifieke wensen. Wij zorgen ervoor dat we een website voor je bouwen en die kunnen beheren.

Binnen het domein waar jij graag gebruik van wilt maken. Met een merknaam of belangrijke zoektermen, zodat je daarmee succesvol kunt worden. Meer weten? Neem contact met ons op, dan vertellen we je graag meer.