In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk

Drupal | E-Commerce | Google | Marketing | SEO | Social media | Usability | Webdesign

Website snelheid testen: 3 gratis tools voor meer inzicht

Website snelheid testen

De snelheid van een website meten we aan de hand van de laadtijd. Des te korter de laadtijd, des te beter de ervaring voor de bezoeker of gebruiker. Tenminste, dat is de stelregel zoals Google die hanteert.

Dat maakt het interessant om de snelheid van een website te optimaliseren. Een betere gebruikservaring beloont Google immers met betere vindbaarheid. De laadtijd van een website is op die manier van invloed op de vindbaarheid in de zoekmachine. En benieuwd hoe je dat aanpakt? Er zijn 3 gratis tools beschikbaar om direct inzicht te krijgen in de snelheid van je (Drupal) website.


Laadtijd: invloed op de vindbaarheid

De vindbaarheid van je website hangt af van honderden factoren. Eén daarvan is de laadtijd, zoals ook de optimalisatie van afbeeldingen van invloed is. Zorg er dus voor dat je website snel laadt. Drupal is daar van nature goed voor geschikt. Het CMS zit eenvoudig en ‘clean’ in elkaar, waardoor de laadtijd vaak beter is dan bij andere systemen.


Tools om de website snelheid te testen

Je kunt de laadtijd van je website testen door daar zelf naartoe te surfen. Je krijgt op die manier immers de gebruikservaring zoals anderen die ook krijgen. Om de test meer grondig uit te kunnen voeren kun je gebruik maken van een paar handige tools:


  • Google PageSpeed
    Een eenvoudige tool, rechtstreeks van Google. Gebruik de tool om de laadtijd van je website te testen en aanbevelingen te krijgen om die te verbeteren. De tool wijst pagina’s met problemen aan en kan je inzicht bieden in wat er beter kan. Tip: wij kunnen de laadtijd van je Drupal website verbeteren, aan de hand van een rapport uit deze tool. Neem contact (https://www.dreamwebs.nl/contactformulier) op voor meer informatie.

  • Webpage Test
    Een tool met zeer uitgebreide rapportage, zodat je een goed beeld krijgt van de snelheid van je website. In het rapport vind je onder andere informatie over de CSS-bestanden die je gebruikt, net als over afbeeldingen en links.

  • Pingdom
    Een handige tool om te ontdekken welke onderdelen op je website leiden tot vertragingen. Met tips om dit meteen te verhelpen. Uiteraard kunnen wij je daar bovendien goed bij helpen.


Drupal website maken: ervaren professionals

Een Drupal website maken en er vervolgens voor zorgen dat de laadtijd daarvan zo kort mogelijk is? Daar helpen we je graag bij. We zorgen ervoor dat de snelheid van de website goed in orde is, zodat dit positief bijdraagt aan je vindbaarheid. En aan de gebruikservaring natuurlijk, want niemand houdt ervan om te wachten terwijl een website de tijd neemt om te laden. Meer weten of direct een offerte aanvragen? Neem contact op, we horen graag van je.