In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk

Drupal | E-Commerce | Google | Marketing | SEO | Social media | Usability | Webdesign

5 Praktische tips om te zoeken in Google

5 Praktische tips om te zoeken in Google

Google zoeken als een expert? 5 praktische tips

Zoek je een specialist in websites, webdesign of online marketing? Je kunt daarvoor de reguliere zoektermen [website maken], [webdesign] of [online marketing] gebruiken, maar wist je dat de Google zoekmachine tot veel meer in staat is? Je zorgt er met de volgende 5 tips voor dat je exact vindt wat je zoekt, bijvoorbeeld op basis van de titel, binnen een bepaalde website of op basis van synoniemen van je zoekterm.
 

Zoeken op titel

Zoek je specifiek naar artikelen met een bepaalde titel? Websites gebruiken een <h1> HTML-tag om aan te geven wat de titel van een pagina is, wat betekent dat Google de mogelijkheid heeft om daar specifiek naar te kijken. Je kunt in de zoekmachine gebruik maken van de code ‘allintitle:website laten maken’, wanneer je zoekt naar een pagina die [website laten maken] in de titel heeft staan. Google kijkt dan alleen naar de titels van websites, het houdt geen rekening met de rest van de tekst, de subtitels of bijvoorbeeld de URL van een pagina.
 

Zoeken in Google

Zoeken binnen een website

Heb je een geschikte website gevonden, maar kun je binnen die website niet meteen vinden waar je naar zoekt? Is er helaas geen (goede) zoekfunctie op de website beschikbaar? Geen probleem, je kunt via Google zoeken binnen een bepaalde website. Hoe je dat aanpakt? Type in de zoekbalk het volgende in: ‘site:www.dreamwebs.nl website laten maken‘. Op die manier zoek je binnen deze website (http://www.dreamwebs.nl) naar [website laten maken], zodat je direct terecht komt op de pagina die daar over gaat.
 

Website laten maken

Zoeken naar vergelijkbare websites

Kom je op de website van je keuze niet direct de informatie tegen die je zoekt of wil je vergelijkbare websites oproepen om de informatie te kunnen vergelijken? Je kunt gebruik maken van de volgende combinatie: ‘related:dreamwebs.nl’. Je zoekt op die manier naar vergelijkbare websites, zodat je concurrenten met elkaar kunt vergelijken of je de mogelijkheid hebt om verschillende webshops naast elkaar te zetten. Google gaat uit van de informatie op de website en zoekt daar websites bij die daarop lijken.
 

Gerelateerd zoeken in Google

Zoeken naar linkende websites

Benieuwd welke websites er naar een bepaalde pagina linken? Dat kun je eenvoudig zelf nagaan. Je kunt daarvoor gebruik maken van ‘link:dreamwebs.nl’ om na te gaan welke websites er naar deze site linken. Je kunt daarnaast een meer specifieke URL gebruiken, om na te gaan welke websites naar die pagina linken.
 

Zoeken naar links in Google

Zoeken op synoniemen

Tenslotte kun je de Google zoekmachine gebruiken om te zoeken op vergelijkbare woorden of synoniemen. Zoek je naar brede informatie over het laten maken van een website? Je kunt dan gebruik maken van ‘~professionele website laten maken’. Je zoekt op die manier naar [website laten maken], in combinatie met [professionele]. Het leesteken voor die eerste woord geeft aan dat Google tevens rekening dient te houden met vergelijkbare woorden voor ‘professionele’.

Net als met de andere tips heb je op deze manier de mogelijkheid om als een expert te zoeken in Google. Probeer het gewoon eens uit!