In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk

Drupal | E-Commerce | Google | Marketing | SEO | Social media | Usability | Webdesign

Video’s delen op een Drupal website: 5 concrete voordelen

Drupal website

Een Drupal website laten maken, zodat je een handig CMS tot je beschikking hebt om bijvoorbeeld te bloggen? Dat is van grote toegevoegde waarde voor zowel je vindbaarheid als de beleving door bezoekers. Binnen het CMS heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om video’s te delen, iets dat je de volgende 5 concrete voordelen oplevert:


  • Tijd op de website verhogen
  • Zoekmachine optimalisatie
  • Backlink-bait plaatsen
  • Hogere doorklikratio
  • Hoger conversiepercentage

Tijd op de website

Het delen van video’s op websites helpt hen langer te blijven hangen. Bezoekers starten de video en blijven als het gevolg daarvan op de pagina. Des te beter de video aansluit bij de content waar de bezoeker naar op zoek is, des te langer deze zal blijven kijken. Wil je een Drupal website maken en er daarmee voor zorgen dat bezoekers zoveel mogelijk tijd doorbrengen op de pagina’s die je creëert? Dan is het dus verstandig om gebruik te maken van relevante video’s.


Zoekmachine optimalisatie

Ten tweede draagt het delen van video’s op de website bij aan de zoekmachine optimalisatie. Google slaagt er steeds beter in om video’s te indexeren en mee te nemen in de ranking van zoekresultaten. Daar komt bij dat video momenteel in opkomst is, waardoor Google daar relatief veel waarde aan hecht. Een goede informatieve of amuserende video is van grote toegevoegde waarde van de zoekmachine optimalisatie. Wil je een Drupal site maken met het oog op de vindbaarheid? Het CMS is daar ook van zichzelf al goed voor geschikt.


Backlink-bait

Het feit dat je deze pagina nu leest bewijst het volgende concrete voordeel van een video op de website. Zodra we lezen over een video, het gebruik daarvan of de aankondiging daarvan valt dat ons over het algemeen goed op. Dat betekent dat we de pagina aanklikken, we waarderen het gebruik van video’s en informatie daarover. Dat betekent dat je de video uitstekend kunt gebruiken als backlink-bait, waarmee je nieuwe backlinks naar je website of een specifieke pagina kunt vergaren.


Hogere doorklikratio

In lijn hiermee leidt een pagina met een video (die je ook daadwerkelijk aankondigt) over het algemeen tot een hogere doorklikratio vanuit bijvoorbeeld Google AdWords campagnes. We willen de video graag zien of nagaan hoe we een video kunnen inzetten. Laat je een Drupal website maken? Zorg er dan dus voor dat je video’s kunt plaatsen en die kunt aankondigen.


Hoger conversiepercentage

Tenslotte leidt een video tot een waardevolle vorm van informatievoorziening. Een beeld brengt meer over dan 1.000 woorden. Een video brengt tal van beelden over en zorgt daarmee voor een rijke bron aan informatie. In ruil voor die rijke informatie zijn bezoekers sneller geneigd om door te klikken, een aanvraag te doen of iets te bestellen: dus je kunt rekenen op een hoger conversiepercentage.


Succesvolle Drupal website maken

Een succesvolle Drupal website maken en benieuwd hoe je dat kunt aanpakken? We maken Drupal websites waarin we vormgeving combineren met beleving en structuur, zodat je bijvoorbeeld optimaal gebruik kunt maken van video. Meer weten? Neem contact op voor meer informatie.