In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk

Drupal | E-Commerce | Google | Marketing | SEO | Social media | Usability | Webdesign

4 soorten content die helpen meer bezoekers te inspireren

Content schrijven waarmee je meer bezoekers kunt inspireren om het bereik van je website te vergroten? Goede blogs trekken bezoekers, daarnaast zijn er andere vormen van content beschikbaar waarmee je goede resultaten kunt behalen. We zetten er 4 voor je op een rij:

  • Interactieve content
  • Afbeeldingen en infographics
  • Interviews
  • Vergelijkingen en reviews

Gebruik interactieve content

Bezoekers zijn dol op interactieve content. Buzzfeed en Thrillist zijn Amerikaanse voorbeelden van websites die vanuit de sociale media tal van nieuwe bezoekers weten te trekken. Ze gebruiken daarvoor af en toe een kleine quiz, top-10 lijstjes van bezoekers en bijvoorbeeld polls op hun website.

Er zijn tal van tools beschikbaar om daar eenvoudig voor te zorgen, zonder dat je er veel tijd of moeite in hoeft te steken. We houden van interactie, bezoekers nemen graag ergens aan deel.


Een afbeelding zegt meer dan 1.000 woorden

Een foto zegt meer dan 1.000 woorden: voor afbeeldingen op internet is dat niet anders. Van GIF’s weten we dat ze regelmatig viral gaan en enorme stromen bezoekers op gang kunnen brengen. Het meer zakelijke alternatief daarvoor is de infographic.

Presenteer informatie over je branche, de typische klant of geef wat andere statistieken prijs. Infographics laten zich gemakkelijk delen, bieden in één blik veel informatie en zijn bovendien uiterst innovatief.


Interview de besten uit het vak

Liever geschreven content publiceren om je website in de kijker te zetten? Zorg er dan voor dat je de besten uit het vak interviewt. Vraag ze het hemd van het lijf of probeer op voorhand vragen van bezoekers te verzamelen.

Een interview biedt een inkijkje in hun manier van werken of hun werkgebied en zorgt er bovendien voor dat je aan je eigen autoriteit kan werken. Interviews met de besten uit het vak of andere inspirerende personen helpen behoorlijk meer bezoekers naar je website te trekken.


Maak een vergelijking of een review

Tenslotte kun je content creëren in de vorm van een vergelijking of een review. Zet twee producten of diensten uitgebreid naast elkaar of schrijf een review over een bepaald product dat je aan het assortiment hebt toegevoegd. Het is een type content dat we graag lezen, omdat het ons helpt een goede keuze te maken.

De 4 verschillende vormen van content helpen je meer bezoekers naar je website te trekken, zodat je effectief kunt werken aan je online zichtbaarheid. Gebruik je daarbij bovendien de juiste zoekwoorden? Dan zorg je er als een ware SEO tekstschrijver voor dat ook de vindbaarheid van je website sterk zal verbeteren.